Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Casserole z kurczakiem, ziemniakami i czerwoną fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
ziemniaki 4
cebula czerwona 2
fasola czerwona z puszki 1 puszka
bulion drobiowy
cytryna
oliwa
chili Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Casserole z kurczakiem, ziemniakami i czerwoną fasolą

Marynata:
• 2 łyżki oliwy
• sok z połówki cytryny
• 1 łyżeczka suszonego estragonu
• 1/2 łyżeczki chilli
Przygotowanie:
• Składniki marynaty połączyć i wysmarować kurczaka, odstawić na pół godziny. Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. W żaroodpornym garnku z pokrywą rozgrzać 1 łyżkę oliwy, dodać obrane i pokrojone na plastry ziemniaki oraz pokrojoną cebulę. Podsmażyć na dużym ogniu ciągle mieszając przez około 3 minuty. Warzywa wyjąć z garnka, włożyć kurczaka razem z całą marynatą. Obsmażyć z każdej strony po około 3 minuty.
• Na koniec dodać odsączoną fasolę i smażyć przez minutę. Włożyć ziemniaki z cebulą, zalać bulionem, przykryć pokrywką i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem przez 1 godzinę, następnie zdjąć pokrywkę, włożyć kawałki cytryny obtoczone w cukrze i piec bez przykrycia przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 19.04.2012 11:03
super
Gosia40 22.07.2011 11:36
Muszę wypróbować, a fotografia zachęca...
Misiek1 05.05.2011 18:32
super wygląda:)
Sylwia88 05.05.2011 17:38
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak