Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki z brukwią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki baranie 50 dkg
brukiew 2 szt
masło 2 łyżki
majeranek 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: flaki z brukwią

Flaki oczyszczamy i dokładnie myjemy,wkładamy je do garnka z osoloną woda i gotujemy 5 min i odcedzamy.Gotujemy świeżą wodę i ponownie gotujemy flaki i odcedzamy.Brukwie obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach.Ostudzone flaki kroimy w paski i łączymy z brukwią.Następnie wszystko przekładamy do rondla ze stopionym masłem i chwilę smażymy,potem zalewamy 5 szklankami wrzątku i gotujemy,przyprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem.Podajemy na gorąco z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 29.06.2012 07:27
nigdy jeszcze takiego czegoś nie jadłam
sunnymood 31.03.2012 20:33
super
dorotka0000025 30.09.2011 13:53
ciekawe
Krystyna32 26.05.2011 08:16
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak