Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mortadela 8 plaster
wędzony boczek 4 plasterek
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
papryka zielona 1/2
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku.
koncentrat pomidorowy 4 łyżka
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
wykałaczki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mortadeli

Dwa plasterki mortadeli układamy tak aby na siebie zachodziły tworząc jeden długi plaster. Oprószamy je solą i pieprzem a następnie smarujemy koncentratem pomidorowym. Na koncentracie kładziemy plasterek boczku, a na nim pokrojone w plasterki papryki. Paski papryki powinny być krótsze niż plaster utworzony z dwóch mortadel.
Plastry mortadeli zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczkami.
Jajko rozmącamy z solą i pieprzem. Zanurzamy w nim roladki. Następnie obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na oleju.
Obsmażone roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 10-15 minut w temp 180 stopni.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 25.11.2011 00:04
smaczne
Grazyna0211 18.08.2011 11:53
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak