Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i rzodkiewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1
cebula czerwona 1
rzodkiewka 1 pęczek
cytryna 1
śmietana 12%
sól do smaku.
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i rzodkiewki

Kapustę drobno kroimy. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a rzodkiewkę w talarki. Łączymy z kapustą. Delikatnie solimy i odstawiamy aby kapusta zmiękła.
Gdy zmięknie delikatnie odlewamy sok. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy starte jabłko. Dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 15.05.2012 22:58
pycha
wiola28a 02.02.2012 01:23
fajna
annagebalska 05.06.2011 07:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak