Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z brzoskwinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 8 kotletów
szynka parzona 8 plasterków
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
ser gouda 8 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z brzoskwinią

Schab rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej, w jajku i na patelnie aż się usmaży z każdej strony. Zdejmujemy na blachę wyłożoną folią aluminiową, kładziemy na każdy kotlet po plasterku szynki (może być jakaś inna wędlinka tego typu), połówkę brzoskwini zaokrągloną częścią do góry i na to ser żółty, przytwierdzamy to patyczkiem do koreczków. Zapiekamy w piekarniku 10-15 minut (aż ser się lekko rozpuści)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.04.2013 23:50
lubię taki schab
Bernadeta1 25.04.2013 12:52
super przepis
IZABELA29 20.07.2011 12:30
słodziutko i apetycznie
ben-ka 19.07.2011 21:15
to coś dla mnie:) bardzo lubię połączenie mięsa z owocami
anemon 17.05.2011 17:47
Zapowiada się apetyczne danie.
patusia 05.05.2011 16:23
apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak