Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg.
pieczarki 20 dkg.
masło 1 łyżka
śmietana kwaśna 1 szkl.
musztarda 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cebula 2 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
cukier szczypta
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow

polędwicę umyć pokroić w cienkie paski usmażyć na rozgrzanym maśle,mieszając aż się zrumieni,oprószyć solą i pieprzem wyjąć,pieczarki umyć i pokroić w plasterki,cebulę w drobną kostkę wsypać pieczarki wraz z cebulą na tłuszcz po smażeniu mięsa kilka minut poddusić,wsypać mąkę wymieszać i usmażyć aż się zrumieni,mieszając wlać rosół zagotować i zdjąć z ognia,dodać mięso i pokrojone w talarki ogórki,dodać śmietanę i musztardę,wszystko wymieszaź i podgrzać ale nie gotować!doprawić solą,cukrem i pieprzem,na koniec posypać posiekaną natką pietruszki,podawać z pieczywem najlepiej razowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 22.01.2013 11:55
bardzo lubię to danie :) to na zdjęciu wygląda pysznie
Wacław 27.09.2012 09:18
pycha obiad,mniam
Iwona51
Iwona51 14.12.2011 09:43
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak