Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w serze i boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6
boczek wędzony 6 plasterek
ser żółty 6 plasterek
ogórek konserwowy 3
masło 1 łyżka
wykałaczki 6

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w serze i boczku

Parówki nacinamy wzdłuż pozostawiając po ok 1,5 cm nie naciętego z jednego i drugiego końca. Do powstałej w ten sposób kieszonki wkładamy pół ogórka(wcześniej kroimy ogórki wzdłuż). Parówkę z ogórkiem owijamy w plasterek sera, a następnie parówkę owiniętą w ser owijamy plasterkiem boczku. Spinamy całość wykałaczką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim parówki. wstawiamy do piekarnika i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się sera.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

octo 15.11.2011 19:32
A dziś właśnie robiłam przepis z parówkami i zastanawiałam się z czym można je jeszcze podać .
kate.500 07.05.2011 00:56
Pyszny przepis zasługuje na plusika...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak