Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos boloński

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 300 g
marchew 3 szt
cebula 3 szt
czosnek 6 ząbków
pomidory krojone z puszki 1 litr
pieruszka natka 1 pęczek
bazylia 1 peczek

Przepis i sposób przygotowania na: sos boloński

czosnek i bazylię wrzucamy na oliwę i chwilkę podsmażamy , następnie mięso , marchew startą i cebulę , na koniec wlewamy pomidory i gotujemy tak aby odparowało część wody z soku niczym nie zagęszczamy i do smaku tylko sól dajemy , nic wiecej :)

sosu wychodzi ok 2.5 litra wiec ja wkładam gorący do słoików i mam na 4 tyg, do obiadu gotowy własny sos

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 09.03.2012 12:48
fajne
Anna133 04.11.2011 19:18
prawdziwy włoski :0
novita23 26.08.2011 08:33
pycha
ulaaa 25.08.2011 21:48
polecam, pycha
Wacław 31.07.2011 08:09
bardzo smaczny sos
Iza10 29.07.2011 07:52
mniam
Anna133 07.07.2011 06:37
warto , bo jest inne w smaku niż ze sklepu
evja 18.05.2011 12:51
Super :)
Anna133 18.05.2011 11:10
polecam ,i mamy szbciutki obiadek jak zrobimy więcej :)
Marzena27 17.05.2011 21:17
na pewno to wypróbuję
betigorska 17.05.2011 21:01
Super przepis
Anna133 17.05.2011 18:36
jest świetny i zdrowy :)
Kaśka 17.05.2011 18:35
super, spróbuję zrobić ten sos :)
Anna133 17.05.2011 18:29
wedłu receptury mojego szwagra włocha:)
calineczka 05.05.2011 15:20
Uwielbiam sos boloński do makaronu a ten wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak