Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ziemniaczano-krewetkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki małe 10
ugotowane krewetki 10
boczek 10plasterków
margaryna 1 1\\2łyżki
szałwia 10listków
sól
pieprz
koniak 2cl

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ziemniaczano-krewetkowe

Ziemniaki wyszorować,ugotować w mundurkach w osolonej wodzie.Wystudzić obrać z łupinek ,każdy ziemniak owinąć plasterkiem boczku.Krewetki owinąć listkami szałwii.Na drewniane szpadki nadziewać na przemian po 3ziemniaki i 3 krewetki.Margarynę rozgrzać na dużej patelni ,smażyć szaszłyki po 5min z każdej strony na dość ostrym ogniu,aż sie zrumienią.Oprószyć solą i pieprzem.Sos beszamelowy przyrządzić według przepisu na opakowaniu ,przyprawić do smaku koniakiem ,solą i pieprzem.Podawać osobno w sosjerce do gorących szaszłyków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak