Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 4 płaty
marchewka 4 szt
cebula 1 szt
bazylia do smaku
mięso mielone 25 dag
olej 2 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z mięsem

1. Marchewki obierz, gotuj 10 min w posolonej wodzie. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju. Dołóż mięso i smaż 5 min. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wymieszaj z jajkami i śmietaną.
2. Płaty ciasta umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście rozłóż mięso i marchewki. Ser grubo zetrzyj, posyp nim placki. Piecz 12 min. w temp 225 stopni. Gotowe danie posyp bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.01.2014 07:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak