Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 olasterki
żółty ser 2 plasterki
jajko 1 szt
mąka kukurydziana 2 łyżki
sezam 2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z kalarepki

1. Plasterki kalarepki oprósz solą i pieprzem. Złóż po 2, pomiędzy nie wkładając plasterki żółtego sera.
2. Medaliony oprósz mąką kukurydziana.Zanurz w roztrzepanym jajku. Posyp z obu stron sezamem. Na patelni mocno rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż kotleciku i usmaż na złoty kolor. Podawaj np. z gorącym sosem pomidorowym i bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.02.2013 21:27
ekstra
JaPaqc 11.06.2012 22:13
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak