Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
cebula 2 szt
por 1 szt
pieczarki 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pomidory

Pomidory umyć, odciąć wierzch i wydrążyć. Cebule i pora pokroić w plasterki, podobnie jak pieczarki. Zeszklić cebulę na masełku, po czym dodać pieczarki, pora i miąższ z pomidorów. Przyprawić według uznania solą i pieprzem i dusić ok 10 min. Nadziać farszem wydrążone pomidory i zapiekać w piekarniku ok 10 min w temp. 200 stopni. Można na wierzchu posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.06.2013 14:06
pycha :)
Ewelina38 13.02.2013 15:52
takie pomidorki są rewelacyjne, ja jeszcze robię w podobny sposób paprykę, też jest pysznie :)
mic 19.06.2012 19:18
jadłem kilka razy, ale sam nie nadziewałem
Katarzyna59 01.06.2012 15:44
przepyszne
olkaaa 31.03.2012 10:50
super
calliope 13.11.2011 08:26
świetne pomidorki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak