Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rodzynki z bakaliami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 250 ml
woda 250 ml
mąka 50 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 sztuka
orzechy włoskie 25 dag
migdały 25 dag
cynamon 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
goździki mielone 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rodzynki z bakaliami

z migdałów i orzechy zdjąć skórkę posiekać i wymieszać z przyprawami cynamonem i goździkami i dodać tyle miodu by powstała gęsta masa woda oliwę proszek sol z cytryny wymieszać dodając tyle mąki by ciasto było twarde rozwałkować je pokroić w kawałki do każdego kwadrata włożyć mniej więcej łyżeczkę nadzienia a ciasto zawijać tak by stworzyło rogalik układać na blasze do pieczenia w tem 170 stopni piec 15 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.10.2011 08:56
Super!
Justyna Jussstiii 06.10.2011 08:56
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak