Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółto-zielona frittata

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
brokuł 1 mały
cukinia 1
czosnek 1 zabek
kukurydza 2-3 łyżki
sól
pieprz
koperek
natka pietruszki
ser żółty 70 g
oliwa do natłuszczenia formy

Przepis i sposób przygotowania na: Żółto-zielona frittata

Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki i blanszujemy w osolonym wrzątku.

Obieraczką do warzyw kroimy cieniutkie paski z cukinii.

W natłuszczonym naczyniu do zapiekania układamy różyczki brokuła i zwinięte w ruloniki paseczki cukinii (jeśli są za wysokie można je przekroić na pół).

W miseczce roztrzepujemu jajka, dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, ser pokrojony w kostkę, sól, pieprz, oraz siekany koperek i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy a następnie zalewamy tą miksturą warzywa.

Posypujemy kukurydzą a następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na ok 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.07.2011 23:07
super
Smakosz6 09.05.2011 10:50
mmmmmmmmmmmmmmmm
pawel6 05.05.2011 19:04
super pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak