Dobry biszkopt

Dobry biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • cukier

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczna

    1/2 szkl
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • woda

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier dalej ubijając, potem dodawać żółtko rozmieszane z 2 łyżkami wody, a następnie mąki wymieszane z proszkiem - delikatnie wymieszać wszystko, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę i piec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna6

20.11.2010 07:46
Bardzo dobry przepis,cizsto naprawdę delikatne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat