Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec swojski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1.5 kg
boczek 1 kg
kiełbasa 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
sól
czosnek 1 głW

Przepis i sposób przygotowania na: smalec swojski

Słoninę mielimy przez maszynkę, następnie wrzucamy na patelnię i na małym ogniu topimy. boczek i kiełbasę również mielimy przez maszynkę, kiedy słonina będzie przetopiona wyciągamy sitkiem skwarki, i wrzucamy boczek z kiełbasą wciskamy czosnek. Wszystko razem przetapiamy ok 5 min cały czas mieszając, ostudzony smalec przelać do słoików, wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.10.2012 21:43
też często robię
Papryczka 20.07.2012 15:20
lubię
Wafelek2601 29.12.2011 00:12
rewelacja
Iwona51
Iwona51 10.11.2011 08:33
pycha
adam1f 08.07.2011 00:14
pycha
Monika193
Monika193 09.06.2011 08:50
taki swojski jest najlepszy
Krystyna32 04.06.2011 15:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak