Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowa galaretka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 400 gram
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa galaretka

400 mililitrów wody gotujemy z cukrem, żelatynę zalewamy zimna wodą. Truskawki myjemy, szypułkujemy. Połowę wrzucamy do gotującej sie wody, pozostałe kroimy na pół, układay w pucharkach. Powstały sok przecedamy, dodajemy żelatyne mięszamy , zalewamy owoce. Odstawiamy do zastygniecia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 30.01.2012 17:33
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak