Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szafranem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 400 g
koper włoski 250 g
cebula 2 szt
czosnek 1 szt
migdały 50 g
wino 3 łyżki
Szafran nitki Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa do smaku
ser ementaler 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szafranem

Polecam makaron w dużej formie w fantazyjnych, ciekawych wzorkach.
Koper zagotować w wodzie przez ok kwadrans. Wywar pozostawić. Posiekane cebule i starty ząbek czosnku zeszklić na oliwie. Dodać migdały, rodzynki i ugotowany i posiekany koper. Przyprawić sola i pieprzem i dodać wino. Całość zagotować przez parę minut na małym ogniu. Dodać szafran do wywaru z kopru i zagotować w nim makaron. Makaron połączyć z masą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem. Zapiekać przez max 10 min w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.06.2013 09:54
ciekawy ten przepis,dla mnie to coś nowego,tak jeszcze nie jadłam....
olkaaa 04.12.2012 09:25
chętnie spróbuję
ajres 26.06.2012 21:35
super
[email protected] 24.06.2012 10:19
cos pysznego
Marko 23.04.2012 17:14
super
calliope 27.12.2011 11:14
interesujące :)
smakoszek 11.11.2011 17:43
pyszna
cooleczka 19.10.2011 20:15
ciekawy zestaw składników :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak