Bakaliowy keks

Bakaliowy keks

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • cukier

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • jaja

    4 szt
  • mak

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • bakalie

    1 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Dodaj ubitą pianę z białek, mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, a na koniec oprószone mąka bakalie. Ciasto połóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piecz w piekarniku ok 1 godz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariusz10

09.06.2012 20:56
apetyczny

wazka

12.02.2012 09:25
Extra przepis

Reda

11.02.2012 08:10
Mniam mniam

Reda

11.02.2012 08:10
Mniam mniam

Reda

11.02.2012 08:10
Mniam mniam

Reda

11.02.2012 08:10
Mniam mniam

Reda

11.02.2012 08:10
Mniam mniam

Izabela/bella81

26.01.2012 15:58
fajny

tomek18

11.11.2011 09:01
lubie keksy:)

Ela15

17.08.2011 15:41
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat