Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 30 dag
włoszczyzna 25 dag
woda 1 1/2 litra
mleko 1/4 litra
tłuszcz 2 dag
mąka 4 dag
kwas ogórkowy 1/8 litra
żółtko jajek 1 sztuka
masło 2 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonych ogórków

1.Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu.Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2.Następnie ugotowany wywar przecedzić,podprawić mąką rozmieszana z 1/4 litra mleka i zagotować.
3.Żółtko utrzeć z masłem,rozprowadzić 1/8 litra gorącej zupy,wymieszać i połączyć z zupą.
4.Następnie dodać starte ogórki,kwas ogórkowy i sól do smaku.
Zupę ogórkową można również przyrządzić na wywarze z kości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak