Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 1 kilogram
cukier 1 kilogram
wódka 600 mililitrów
spirytus 600 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinówka

Żurawiny myjemy, miksujemy blenderem zasypujemy cukrem i cukrem wanililowym. Wódkę i spirytus mięszamy wlewamy do owoców wkłądamy w ciepłe miejsce a 6 tygodni Po tym czasie odcedzamy powstały płyn przez filtr. Przelewamy do butelek, zakręcamy szczelnie, odstawiamy na kolejne 6 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 30.05.2011 23:25
lubię takie drinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak