Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
boczek wędzony do smaku
olej 2 łyżki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki smażone

1.Ugotowane ziemniaki obrać,a następnie pokroić je w plastry.Cebulę obrać,pokroić w kostkę lub talarki.
2.Na dużej patelni rozgrzać olej lub boczek,włożyć ziemniaki i smażyć je 8-10 minut,po czym odwrócić na drugą stronę,dalej smażyć.
3.Następnie dodać i smażyć ją z ziemniakami,aż stanie się żółtozłota.Na koniec danie przyprawić solą,pieprzem i niewielką ilością tymianku lub majeranku.Smak smażonych ziemniaków poprawia dodanie łyżki masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak