Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka ananasowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 1 sztuka
spirytus 500 mililitrów
wódka 500 mililitrów
cukier 800 gram
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka ananasowa

Ananasa myjemy, osuszamy, odcinamy wierzk, obieramy wycinamy rdzeń. Kroimy w kostkę. Do dużego słoja wkładamy pokrojonego ananasa i laskę wanili. Zalewamy alkoholem i szczelnie zamykamy. Odstawiamy w ciemne miejsce na miesiąc. Po miesiącu zlewamy alkohol do naczynia a ananasa zasypujemy cukrem. Odstawiamy w ciemne miejsce co jakiś czas mięszamy, ma to stać tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści. Powstały syrop zlewamy. Alkohol mieszamy z syropem. dokładnie mięszamy , filtrujemy. Wlewamy do ozdobych butelek, odstawiamy na rok w ciemne ciepłe miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.07.2011 21:18
muszę koniecznie wypróbować przepis bo uwielbiam ananasa
daria899 25.06.2011 22:26
pycha
ben-ka 06.06.2011 11:45
robię nalewki ale z ananasa jeszcze nie robiłam - duzo ma %%%%:)
adam1f 30.05.2011 23:24
musi być dobra
sloneczko1 04.05.2011 22:39
myślę że będzie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak