Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto karmelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa krówkowa 1 puszka
mleko 1/2 l.
budyń waniliowy 2 szt.
margaryna 3/4 kost.
śmietana 30% 2 kubki
śnieżka 2 op.
czekolada mleczna 2 tabliczki
migdały płatki 2 łyżki
herbatniki 4 duże op.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto karmelowe

śmietanę schłodzić,budyń ugotować w mleku w/g przepisu na opakow.wystudzić i utrzeć z miękką margaryną,schłodzoną śmietanę ubić ze śnieżkami,czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej przestudzić i układać warstwy na dno wyłożyć paczkę herbatników,masę krówkową,paczkę herbatników,masę budyniową,paczkę herbatników,ubitą śmietanę ze śnieżkami,paczkę herbatników i polać przestudzoną czekoladą i na wierzch posypać płatki migdałowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.12.2011 10:07
świetne na deser
Motorek 16.09.2011 08:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak