Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 g 1
mleko 3/4 szklanki
cukier 1.5 szklanki
kakao 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mleko w proszku 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Blok

Rozpuścić i gotować około 5-7 minut - masło,mleko,cukier,kakao i cukier waniliowy.
Jak przestygnie dodać 1 mleko w proszku i dobrze wymieszać.
Można dodać bakalie: rodzynki, orzechy, żurawina itd.
Włożyć do foremki i układać warstwami z herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agatita1 04.05.2011 21:13
od dziecka uwielbiam ten deser:)))
Sylwia88 04.05.2011 20:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak