Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone borówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borówki 3 kilogramy
cukier 3 kilogramy
gruszki 1 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone borówki

Borówki myjemy, tak samo jak gruszki. Osuszamy. Gruszki obieramy, wycinamuy gniazda nasienne, obieramy kroimy w kostkę. Borówki przepuszczamy przez maszynkę. Smażymy 2 godziny na wolnym ogniu, z cukrem. Gorące borówki wkładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcay, odstawiamy dnem do góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.10.2011 14:45
Bardzo lubię dżem borówkowy. Szkoda tylko, że tak długo się je zbiera.
Stenka 18.08.2011 17:39
Przepis mam, teraz trzeba zdobyć borówki
daria899 12.05.2011 21:19
pycha
romanrafal
romanrafal 09.05.2011 04:50
pyszne
Iwona51
Iwona51 07.05.2011 20:14
super
ewelinapac 04.05.2011 22:35
bardzo zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak