Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 30 dag
pieczarki 15 dag
boczek wędzony 35 dag
cebule 2 sztuki
papryka 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki rybne

1.Mrożone filety i boczek pokroić na kawałki około 2x2 cm.
2.Pieczarki umyć,obrać,większe przekroić na pół.Paprykę umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i białych części,pokroić w dużą kostkę.Cebule obrać,pokroić na talarki.
3.Na szpadki nakłuwać boczek,rybę,pieczarki,cebulę i paprykę.Oprószyć solą i pieprzem.Piec na grillu lub patelni,do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak