Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka rybna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 30 dkg
grejpfrut 2 szt
seler 1/2 szt
jabłko winne 1 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
pieprz 2 ziarenka
sok z cytryny 1 łyżeczka
mięta suszona szczypta
sól
mięta zielona 3 gałązki
pomidorki 2 szt
majonez 4 łyżki
listki mięty posiekane 1 łyżka
listki melisy posiekane 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
listki tymianku posiekane 1 łyzeczka
sól
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka rybna

Do garnka wlewamy dwie szklanki wody,dodajemy sól pokruszony liść laurowy ziele i pieprz suszone zioła i sok z cytryny gotujemy pod przykryciem 5 min.Następnie wkładamy filety i gotujemy na małym ogniu 10 min.Miękką rybę wyciągamy łyżką cedzakowa a gdy przestygnie kroimy w kostkę.Obrane jabłko i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach skrapiamy sokiem z cytryny.Grejpfruty przelewamy wrzątkiem i kroimy na pół wyciągamy miąższ i kroimy go w kostke.Łączymy rybę z jabłkiem selerem grejpfrutem i ziołami,dokładanie mieszamy,przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę.Sałatką napełniamy połówki grejpfruta i dekorujemy listkami miety i ćwiartkami pomidorków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 12.10.2011 17:43
ciekawa ta sałatka
aacaac 21.05.2011 08:05
ciekawe
Krystyna32 15.05.2011 10:09
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak