Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z raków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szyjki rakowe 250 g
sałata 2 szt
majonez 150 ml
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
cukier puder
sok z cytryny
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z raków

Majonez wymieszać z koperkiem, doprawić solą, pieprzem, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Sałatę umyć, odrzucić zewnętrzne liście, środki porwać na części. Jajka obrać pokroić na ćwiartki. Szyjki rakowe wymieszać z majonezem.
W misce ułożyć sałatę, na niej szyjki rakowe z sosem i przybrać ćwiartkami jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

forgielka 14.03.2012 12:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak