Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata ze słoniną i grzankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
endywia 1 szt
sałata listkowa 5 listków
bagietka 12 kromek
sól do smaku
słonina 200 wędzona
sos winegret 6 (z czosnkiem)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata ze słoniną i grzankami

Liście sałaty dokładnie umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Słoninę lub boczek pokroić na plasterki, a następnie na kawałki wielkości 1cmx2cm. Usmażyć je na złoty kolor i przełożyć do salaterki. Na pozostałym tłuszczu usmażyć grzanki. Ugotowane jajka obrać, ostudzić i posiekać.
Sałatę wymieszać z boczkiem, jajkami i sosem winegret. Doprawić solą i pieprzem. Przybrać grzankami i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.05.2012 08:23
muszę spróbować
forgielka 14.03.2012 12:35
spróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak