Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakaliowy kuskus

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 15 dkg
masło roślinne płynne 2 łyżki
orzechy włoskie 5 dkg
płatki migdałowe 5 dkg
pomarańcza 1 szt
miód płynny 5 dkg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
daktyle 12 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: bakaliowy kuskus

Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i mieszamy ją z masłem.W garnuszku rozgrzewamy miód z sokiem z pomarańczy i całość wlewamy do kaszki i dokładnie mieszamy.Daktyle drobno kroimy i mieszamy z pokrojoną w kostkę skórką z pomarańczy i dodajemy wraz z cynamonem do kaszki,dodajemy także płatki migdałowe i posiekane orzechy włoskie.Masę można uformować w prostokąt i kroić w kwadraty lub nakładać łyżką z miski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.07.2011 16:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak