Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna podprawiana winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe wytrawne 2 kieliszki
przecier pomidorowy 40 dkg
czosnek 2 ząbki
oliwa 6 łyżek
sól
filety rybne 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna podprawiana winem

Ryby lekko rozmrażamy i przekładamy na patelnie,polewamy oliwą dodajemy pietruszkę i smażymy często mieszając,następnie podlewamy winem dodajemy przecier i posiekany czosnek,całość dusimy pod przykryciem około 30 min.Gdy ryby będą już miękkie doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak