Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 400 gram
śmietana 1 kubek
mąka 6 łyżek
kiełbasa 200 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
przyprawa do fasolki 1 opakowanie
pieprz do smaku
sól0 do smaku
kotka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy wodą i moczymy najlepiej przez całą noc. Następnie dolewamy jeszcze pół litra wody i gotujemy. Dodajemy kostki rosołowe. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.Dodajemy do fasolki, dodajemy również koncentrat i przyprawę . Mieszamy dokładnie. Mąkę i śmietanę mieszamy dolewamy trochę gorącego płynu, i szybko mięszamy.Całość wlewamy do fasoli, doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.09.2011 15:50
uwielbiam
Katarzyna/kate1980 05.07.2011 21:17
uwielbiam
1j1o1l1a1 04.05.2011 19:46
dobry przepis...można część przetrzymać (zamrozić albo zapasteryzować) i za jakiś czas, jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak