Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z farszem cukiniowo pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasta z suszonych pomidorów 5 łyżeczek
cukinia 0,5 sztuki
papryka czerwona 0,5 sztuki
ser mozzarella 80 g
masło 1 łyżeczka
oliwki zielone 10 sztuk
przyprawa suszone pomidory zczosnkiem i ba
pieczarki 10 sztuk
pieczarki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z farszem cukiniowo pieczarkowym

Pasta z suszonych pomidorów (u mnie pesto rosso : z suszonymi pomidorami, serem Gouda, ziarnem słonecznika, czosnkiem i bazylią)

Z pieczarek odrywamy nóżki, wnętrze pieczarek smarujemy pastą z suszonych pomidorów.

Nóżki z pieczarek razem z 4 małymi pieczarkami, cukinią, papryką czerwoną kroimy w małą kosteczke, smażymy na maśle na mocnym ogniu. Oliwki kroimy w krążki, dodajemy do podsmażonego farszu, przyprawiamy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią ew odrobiną soli, pieprzu.

Mozzarellę kroimy na 10 kosteczek.

Do każdej pieczarki układamy kosteczkę mozzarelli następnie nakładamy farsz. Grillujemy pieczarki ok 10 minut. Ew można podpiec w piekarniku na grillu.

Przystawka idealna na każdą okazję:) Polecam!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 08.06.2012 08:50
ciekawy pomysł:)
kochanyptysiu 18.05.2011 12:08
skladniki smaczne ,wiec danie musi byc ektra
gosia47-47 06.05.2011 15:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak