Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki karnawałowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

daktylia 10
serek topiony 1
śmietana 2łyżki
koperek łyżeczka
pietruszka łyżeczka
wędzony boczek 10cienkich plastrów
oliwki nadziewane papryką 10
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki karnawałowe

Daktyle opłukac ,osuszyć naciąć wzdłuż,wyjąć pestki.Białko oddzielić od żółtka .Żóltka przetrzeć przez sitko,dodac serek ,śmietane i zieleninę ,utrzec na gładką mase.Szprycę z ozdobną końcówką napełnić kremem i wyciskac na daktyle rozetki.Tak przygotowane koreczki wstawić do lodówki na 1godz.Koreczki z oliwek na patelni obsmażyć z obu stron plasterkami boczku ,odsączyc z tłuszczu .Każdą oliwkę owinąć plasterkiem boczku i śpiąć wykałaczka.Tak przygotowane koreczki podsmażyć na rozgrzanej patelni,aby były apetycznie chrupiące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak