Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowane plastry rostfebu 12(3dag kazdy)
rosół 350ml
pomidory 4
kukurydza puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4łyzeczki
ocet 1-2łyżki
natka pietruszki 1pęczek
korzeń chrzanu 1mały
chleb razowy 4kromki
masło łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef w galarecie

Żelatyne namoczyć w zimnej wodzie.Rosół podgrzac ,doprawić do smaku solą,pieprzem,octem .Rozpuścić w nim żelatynę,odstawić do lodówki na 45min.Pomidory oczyścić ,umyc,pokroić na ćwiartki .Plastry rostbefu zwinąć w ruloniki ,umieścić na 4talerzach .Obok ułożyć pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę.Natkę pietruszki opłukac ,osuszyć,listki oderwać łodyżek.Korzeń chrzanu obrac,dokładnie umyc,ostrym nożem strugać cienkie paseczki.Natką i chrzanem posypać potrawy.Każdą potrawe polać gęstniejacym rosołem i wstawić do lodówki na 4godz.Chleb posmarować masłem,podawać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak