Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź 50 dag
mąka 120 dag
piwo jasne 150 ml
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w panierce

Ś,ledzie oczyścić, a nastęnie opłukać,i skropić sokiem z cytryny, oraz posypać przyprawami, (sól, pieprz).
Z mąki jajek, mleka i piwa przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić je na ok pół godziny.
Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju, zanurzyć je w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolorek.Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu za pomoca papierowego ręcznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak