Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa indiańska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 szt
pomidor 4 szt
czosnek 1 szt
oliwa
kolendra
papryczki ostre jalapenos 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
fasola 2 pinto

Przepis i sposób przygotowania na: zupa indiańska

Fasolę moczymy całą noc w wodzie,następnie gotujemy ją zmieniając wodę 2-3 razy,następnie płuczemy i zalewamy 4 litrami wody,dodajemy liść laurowy i gotujemy 60 min.Cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie,do cebuli dodajemy jeden obrany i pokrojony pomidor i łyżkę posiekanego czosnku,wszystko przekładamy do fasoli gotujemy i przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.06.2012 06:43
ciekawy przepis
Magdalena80 22.07.2011 23:39
jaka pyszna
Krystyna32 12.05.2011 07:00
extra
Magdalena1110 04.05.2011 17:10
Pozostałe pomidory kroimy razem z papryczkami i dodajemy do zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak