Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlet karkowy 60 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
cebula 2 do smaku
ser żółty 10 dag
masło 3 do smaku
bulion 1/2 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z cebulką

1.Mięso opłukać,osuszyć.Każdy kotlet ponacinać na brzegach,aby podczas smażenia nie skurczył się.Lekko go rozbić,po czym oprószyć solą,papryką i pieprzem.
2.Obraną cebulę pokroić w talarki.Ser zetrzeć na tarce.Formę żaroodporną wysmarować dwiema łyżkami masła.Włożyć kotlety.Przykryć je cebulą.Na każdym kotlecie ułożyć po kawałku pozostałego masła.Posypać startym serem.Podlać bulionem.
3.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200stC na 30 minut.Potem zwiększyć temp.do 250stC i piec 8 miinut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.05.2011 16:30
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak