Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
masło 1 200
jaja 3
cukier drobny 200 gram
żurawina 50 gram
migdały 150 gram
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z żurawiną

Mąkę, połowa cukru, masło, i 25 ml lodowatej wody, żóltka 2 sztuki i jedno całe jajo, można dodać proszek do pieczenia i sól. Zagniatamy kruche ciasto i wkładamy do lodówki. (1 godzina)
Żurawinę moczymy w rumie, dodajemy do jabłek (jabłka gotowe ze słoika), przemielone migdały, pinę z białek (2sztuki) pół szklanki kaszy manny. Wszystko mieszamy i wykładmy na kruche ciasto. Posypujemy kruszonką lub kawałkami ciasta kruchego które zrobiliśmy. Pieczemy godzinę w 180 stopniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 29.10.2013 14:17
ciekawy smak
jolanta19 19.10.2011 19:00
coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak