Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT- ZASKOCZENIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
masło lub margaryna 10 dag
cukier 5 dag
żółtko jajek
jaja 7 szt
cukier 4 łyżki
kakao 2 łyżki
mąka 6 łyżek
masa
masło roślinne duże
cukier puder 1.5 szkl
żółtko jajek 4 szt
ajerkoniak 2 łyżki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: TORT- ZASKOCZENIE

Ciasto kruche zagnieść i upiec w tortownicy jeden placek.Biszkopt;białka ubić dodać cukier i kakao i mąkę delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę o wymiarach[43 na 33] na papier do pieczenia piec 10 min.w 200 stopniach wyłożyć na ściereczkę zwinąć jak roladę ,wystudzić i rozwinąć.Masa;jajka sparzyć żółtka wbić do masła i ubijać mikserem do białości dodać cukier puder ubijać aż masa będzie jednolita dodać ajerkoniak wymieszać.Biszkopt posmarować masą pokroić wzdłuż na 7 równych paskow.Jeden pasek zwinąć i ustawić pośrodku kruchego spodu następne paski zwijać dookoła niego wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem.Na to rozwałkować masę marcepanową polać polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.07.2012 07:44
bardzo fajny tort
jogobella231
jogobella231 19.02.2012 20:12
pycha
Iwona51
Iwona51 20.10.2011 14:51
smaczny
Anna141
Anna141 16.05.2011 09:27
pyszny
Misiek1 04.05.2011 16:51
pięknie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak