Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa
jajko
mąka
śmietanka
czosnek
majeranek
olej
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w cieście

Mięso rozbić, czosnek rozetrzeć z solą, pieprzem i majerankiem .Do rondla wlać mleko, śmietankę , dodać żółtka, dokładnie wszystko roztrzepać -stale ubijając - dodawać mąkę iroztarty czosnek . Ubić na sztywno pianę z białeki dodać do rondla, delikatnie wymieszać . Na głębokiej patelni mocno rozgrzaćolej.Każdy płat mięsa zanurzyćw cieście i usmażyć z obu stron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak