Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Achab w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pomarańcza 6 szt
musztarda dijon 3 łyżki
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Achab w pomarańczach

Z pomarańczy wyciskamy sok. Szynkę solimy oraz obficie pieprzymy, bardzo delikatnie obsmażamy ze wszystkich stron, zalewamy sokiem z pomarańczy i dusimy w soku z pomarańczy, razem z liśćmi laurowymi. Gdy mięso jest już miękkie wyciągamy z soku. Sok jeszcze chwilę gotujemy, aż zgęstnieje i dodajemy musztardę i doprawiamy do smaku. Szynkę kroimy na plastry i polewamy sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.10.2013 15:58
fajny przepis
marcia71 27.06.2011 21:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak