Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina n ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 600 g
cebula 1 szt
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory w zalewie 1 puszka
bulion drobiowy 250 ml
oregano 1 łyżeczka
śmietana 30% 4 łyżki
olej 70 ml
wino czerwone wytrawne 100 ml
fasola czerwona z puszki 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina n ostro

Wołowine przyprawiamy sola,pieprzem i oregano i mieszanka papryk.Wszystko dokładnie wymieszac i odstawic na 2 gdz do lodówki.Pore kroim półplastry,cebule w koste a papryke w duża koste.W rondlu rozgrzewamy olej i podsmarzamy na nim cebule wraz z pora.Mięso opruszamy mąką i dodajemy do rondla i wrzucamy warzywa i obsmarzamy na rumiano.Nastepnie dodajemy lisc laurowy,wino,pomidory,bulion i dusimy na małym ogniu ok.15min.Na koncu dodaj odcedzona fasolke i gotuj razem przez 15 min.Mozna podawac z ryżem lub kluskami kładzionymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak