Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POMARANCZOWY MASLANKOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt.
cukier 4 lyzki
mąka tortowa 4 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
masa
ser biały 0.5 kg.
maslanka o smaku pomranczowym 0.5 litra
cukier 0.5 szkl.
sok pomarańczowy 0.5 szkl.
śmietana kremówka 1 szkl.
galarekta pomarnczowa 1 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 lyzeczki
pomarańcze 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: POMARANCZOWY MASLANKOWIEC

Z skladnikow na biszkopt robimy ciasto i pieczemy ok.40 minut w tem. 180 st. Zelatyne zalewamy sokiem pomaranczowym.,gdy napecznieje delikatnie podgrzewamy az sie rozpusci .ser mielimy i mieszamy z maslanka i cukrem. dodajemy do niego ostudzona zelatynei mieszamy. Smietane kremowke ubijamy na na sztywno i dodajemy rowniez do masy serowej,delitatmie mieszamy.Mase wykladamy na upieczonego biszkopta i wstawiamy do lodowki aby zastygla. Galaretke robimy wg przepisu na opakowaniu Na wierzch ciasta ukladamykawaleczki pomaranczy i zalewamy je gestniejaca galaretka .Wstawiamy do lodowki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 01.12.2011 07:57
Bardzo ciekawy przepis! Mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak