Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos barbecue

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 500 ml
pomidory 500 gram
keczup 4 do smaku
chrzan tarty 6 do smaku
ząbek czosnku 4 do smaku
sól 7 gram
nasiona gorczycy 1 do smaku
chili 1 do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 do smaku
cukier 5 gram
sos worcester 2 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos barbecue

1.Rosół wygotować w odkrytym rondlu tak długo,aż zostanie go tylko połowa,po czym ostudzić i odtłuścić.
2.Zimny,esencjonalny rosół wymieszać,przy pomocy trzepaczki do piany,ze zmiksowanymi pomidorami i chrzanem.
3.Czosnek obrać,pokroić i rozetrzeć z solą.Do pomidorów dodać roztarty czosnek,gorczycę,chili,pieprz cayenne,cukier oraz ketchup.Doprawić do sa\\maku sosem worcester.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak