Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska sałatka z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 1 kg
pieczarki 1 (mała)puszka
tuńczyk kawałki w oleju 320 gram
gotowana szynka 125 gram
cebula 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska sałatka z tuńczyka

Górną część melona należy odkroić i ze środka wydrążyć pestki a następnie miąższ na grubość ok 2cm, po czym pokroić go w kostkę. Tuńczyka dokładnie odsączyć z oleju, dodać do niego kawałki melona, pokrojoną w kostkę szybkę, pieczarki z puszki (w plastrach) oraz oliwki - pokrojone w cienkie plasterki. Przygotować \'sos\': majonez wymieszać z 2 łyżkami ketchupu, bardzo drobno posiekaną cebulką, solą i odrobiną chilli lub słodkiej papryki.
Sałatkę wymieszać z sosem i włożyć do melona. Odstawić do lodówki na ok. godzinę. (Najlepiej przykryć górną częścią melona)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak