Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak na wloskiej kapuscie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurczaka 6 szt.
marchewka 1 szt.
olej
gałka muszkatałowa
sól
pieprz
bulion warzywny 1 szkl.
cebula 1 szt.
kapusta włoska 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak na wloskiej kapuscie

Udka umyj,natrzec galka muszkatalowa i wsadzic do lodowki na ok.1 godz. .Kapuste poszatkowac,marcgewke zetrzec na tarce acebule pokroic w kostke. .Udka podsmazamy na oleju z obu stron.Wyjmujemy je z patelni a na ich miejsce wkladamy posztkowana kapuste,marchewke i cebule,na wierzch ukladamy podsmazone udka i zalewamy bulionem.Dusimy az warzywa zmiekna.doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 18.01.2012 10:48
ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze kurczaka z gałką muszkatołową
MAŁY 12.06.2011 17:05
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak