Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek orzechowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy zmielone 1 szklanki
jajko 6 szt
cukier 8 łyżki
Biszkopty 1 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek orzechowy

ubić na parz jajka z cukrem i łyżką wody gdy masa podwoi swą objętość przerwać ubijanie ostudzić ciągle mieszając wsypać orzechy i biszkopty wlać do formy piec ok 25 minut temp 180*c ostudzić zimne ciast przekroić na dwa blaty i przełozyć dżemem morelowym polać czekoladą i obsypać orzechami udekorować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.10.2011 08:15
super
Juleczka20 07.08.2011 07:46
super
joanna77 02.06.2011 11:49
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak