Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka majonezowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanki
mąka pszenna 1 szklanki
ziemniaczana 1 szkl
majonez 25 dag
jajko 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
biały likier
bakalie 15 dag
kandyzowane owoce 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: babka majonezowa

jajka z cukrem ubić dodać majonez połączyć obie mąki z proszkiem i wymieszać z masą jajeczną do ciasta dodac połowę bakalii wymieszać wlać do formy wysmarowanej tłuszczem piec o 40 minut temp 180*c ostudzić udekorować bakaliami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 05.11.2011 10:36
smaczna
Adam12 05.11.2011 10:36
smaczna
Juleczka20 20.08.2011 12:11
fajna
tomek18 16.08.2011 09:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak